ContiTech geschiedenis

Onze oorsprong. Vindingrijkheid.

Geschiedenis Nederland

Al in 1948 werd de basis gelegd voor het importeren van alle ContiTech producten door de familie Pon. Destijds werd het importeurschap van Continental en ContiTech gecombineerd met het importeurschap van Volkswagen. In 1958 waren de activiteiten van Continental en ContiTech zo sterk gegroeid, dat Pon besloot een zelfstandig bedrijf op te richten onder de naam Continental Rubber B.V. Voor deze naam werd gekozen, omdat de doelstelling van het bedrijf was uitsluitend Continental Gummi-Werke AG in Duitsland met haar producten in Nederland te vertegenwoordigen.

In de tweede helft van de vijftiger jaren , maar vooral ook in de jaren zestig maakte Continental Nederland een onstuimige groei door. De organisatie werd uitgebouwd met een filialennet door heel Nederland. Het filialennetwerk werd vooral benut voor de distributie van banden, tot het in de jaren 70 uitgebouwd werd als een compleet net van auto-onderdelen. De ContiTech producten, zoals bijvoorbeeld de automotive riemen en luchtveerbalgen completeerde dit assortiment. De divisie ContiTech behartigde, naast de industriële productlijnen van ContiTech, deze automotive producten.

Door de sterke groei ontstond een situatie van meerdere magazijnlocaties en kantoorgebouwen. Dit bleek een onhoudbare situatie, waardoor in 1983 werd besloten te verhuizen naar de huidige locatie in Barneveld.

Vanuit Barneveld, dat als centraal distributiecentrum fungeert, worden alle klanten bediend. ContiTech neemt, als divisie van technische producten binnen Continental Banden Groep, een belangrijke plaats in. Vanaf 2003 worden alle ContiTech automotive producten, zoals V-riemen, tandriemen en luchtveerbalgen via de bandendivisies behartigd. Deze keuze is gemaakt om een optimaal synergie effect te creëren. De divisie ContiTech richt zich nu uitsluitend op de industrie producten.

ContiTech richt zich met het hele productgamma op de industriële markten. Door de grote verscheidenheid aan ContiTech producten, betekent het dat we actief zijn op veel verschillende markten, bijvoorbeeld mijnbouw, machinebouw, op- en overslag, grafische industrie, bandenindustrie en vele andere. Op deze website vindt u alles over de verschillende branches waarin ContiTech actief is.


ContiTech geschiedenis

Continental Aktiengesellschaft werd in 1871 in Hannover opgericht. Hier hebben onze voorgangers de eerste pneumatische fietsband in Duitsland gefabriceerd en hebben wijze wetenschappers de eerste profielband voor auto's uitgevonden. Het is met deze uitvindingen dat Continental een toonaan-gevende bandenproducent is geworden.

Naast banden hebben ook andere technische producten de reputatie van het bedrijf mee opgebouwd: toen het eerste Duitse vliegtuig in juli 1900 opsteeg, heeft een complex ballonmateriaal van Continental voor de afdichting tussen de gascellen gezorgd. Nieuwe schokbrekers die gemaakt zijn van een composiet van rubber en metaal, absorberen de schokken en maken autorijden veilig en comfortabel.

Dankzij onze samendrukbare offset drukdoeken zijn wij al decennialang leider op de internationale markt. Drijfriemen leveren een veilige krachtoverbrenging in steeds krachtiger wordende motoren.

Luchtveersystemen zorgen ervoor dat bedrijfs- en spoorvoertuigen vlotter en comfortabeler rijden, terwijl de brandstof en andere vloeistoffen in auto's en machines door de slangleidingen van Continental stromen. Continental is ook actief in de mijnindustrie: transportbanden met stalen kabels zorgen voor een radicale verandering op het gebied van materiaaltransport in de mijnbouw.

Het succes van deze producten leidt in 1991 tot de oprichting van een specifieke groep met de nieuwe generieke merknaam ContiTech.

In 2004 is ContiTech AG op de bandensector na uitgegroeid tot de grootste producent van de wereld in de rubbersector.

In 2008 rijdt de auto van de toekomst rond met oplossingen voor aandrijving, interieur, ophanging en fluid-technologie die door ContiTech zijn ontwikkeld voor een duurzame mobiliteit.

Continental heeft op 30 januari 2015 de acquisitie afgerond van het Amerikaanse rubberbedrijf Veyance Technologies Inc. in Fairlawn in Ohio. Met de meest belangrijke acquisitie in de recente geschiedenis van het bedrijf, versterkt het internationale automobieltoeleveringsbedrijf, de bandenfabrikant en de industriepartner zijn wereldwijde industriële activiteiten.

 

Continental-Caoutchouc- & Gutta-Percha Compagnie in 1871 opgericht in Hannover